25. tammikuuta 2015

LEGGAREITA

Noshin harmaa farkkujersey ja Majapuun Rakkauskirje merinovillaneulos.

Vihdoin sain aikaiseksi piirtää leggarikaavan omien mittojeni mukaan. Apuna käytin Mallikelpoisen leggingsitutoriaalia. Hyvä ja selkeä ohje! Ihan en selvinnyt ilman soheltamista, kun huomasin jossain vaiheessa piirtäneeni osan kaavasta jollain muulla mitalla, kuin senttimitalla. Mutta tulipa valmista ja jatkossa näitä tulee ommeltua vielä paljon lisää.

Väljyydet ovat vielä hakusessa, mutta niihin harjaantuu varmastikin kokemuksen myötä. Harmaisiin tuli vähän liian kireät lahkeensuut ja merinovillaisissa en osannut huomioida pituuden katoamista leveyteen eli lahkeista tuli hieman liian lyhyet omaan makuun. Molemmat ovat kuitenkin ihan käytettäviä.Tämän kankaan bongasin Eurokankaan palalaarista ja näin sen heti talvihameena. Sellainen siitä nyt tuli. Helma on kankaan täysleveys, joka on vekitetty vyötäröön sopivaksi. Takaa löytyy vetoketju. Ei ole päällä niin kiva kuin, mitä oli omissa kuvitelmissa.

Lapsellekin tuli tehtyä jotain: "farkut" collegesta, jotka muuttuivat matkan varrella shortseiksi ja vaativat paljon kärsivällisyyttä. Brodeerauslangalla tikkaaminen ei ollutkaan ihan vaivatonta. Valmiiksi tulivat, mutta niistä lisää joskus myöhemmin.

Seuraavaksi lapsille jotain, ja ilmeisesti en saanut tarpeekseni brodeerauslangasta, sillä sitä tulee sisältymään tähän seuraavaankin työhön. Tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin vai, miten sitä on tapana sanoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti