8. helmikuuta 2015

KEVÄTTÄ ODOTELLENOlen nyt tykästynyt lasten vaatteissa sinapin sävyyn. Etenkin pienemmän poikasen vaatekaappiin tätä väriä on alkanut tupsahdella enemmänkin. Kevään asusteisiin sitä piti myös saada, joten virkkasin tämän tupsuhuivin ja ompelin tupsulakin. Lankana on 7 veljestä (sinappi 288).

Tein pari muutakin tupsupipoa + tuubihuivin.Kevät- ja syyskausilla lapsilla on ollut "takkeina" näitä ihania neuletakkeja. Pienempi sai tulevaksi kevääksi minkäs muunkaan, kuin sinapin värisen takin. Nämä on neulottu 7 veljeksestä (värit: terrakotta, valkoinen ja sinappi). Ohjeena on Kässän-open painajaisen neuletakki, joka on nimensä mukaisesti sen verran helppo, että sen osaa tehdä kuka vain. Myös minä, jonka ala-asteaikainen villasukka (nimenomaan yksikkömuodossa, kun toinen jäi tekemättä) oli monta numeroa liian suuri, keskellä sukkaa hakaneula, missä poimittuna silmukkapako ja resoriosaa oli neulottuna 2 cm. Näin ohjeessa ainakin luvataan, mutta minun ei ole tarvinnut vielä kokeilla, kun voin tilata näitä suoraan omalta Mummaltani. Kätevää! Ala-asteen jälkeen olen onnistunut neulomisessakin, mutta virkkaaminen on enempi oma juttu. Joskus vielä teen tällaisenkin ihan itse.

Isommalle poikaselle raitapaitoja (104) lyhyellä ja pitkällä hihalla. Kaavana Autumn Forest (Ottobre 4/2014). Hyvä malli hoikalle lapselle.Jotain pientä olen valmistelemassa huutokaupattavaksi Sylva Ry:n hyväksi. Tärkeän asian puolesta, joten ehdottomasti haluan olla mukana tekemässä hyvää.

2 kommenttia:

  1. Oletpa tehnyt todella ihania neuleita, väritkin ihan mun makuuni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Neuletakit eivät siis ole minun tekemiäni, vaan Isoäitini.

      Poista