3. huhtikuuta 2015

KEVÄTTAKIT

Takit 98/104 ja 86

Vihdoin! Hieman hitaasti etenevä projekti, mutta onneksi tuli valmista, sillä nämä saa ottaa heti käyttöön. Vuorikankaassa on ohut vanu, joten ilmojen lämmetessä kunnolla, nämä saattavat olla jo turhan kuumia päälle puettaviksi. Kangas on Sokoksen alelaarista napattua puuvillapaneeliverhoa. Kiva kuosi pisti heti silmään. Hihansuiden resori on Metsolan paksumpaa resoria. Taskut odottavat vielä kansineppareita. Pitää siis ensi viikolla tehdä reissu kangaskauppaan.

 Näihin saa taas helposti yhdistettyä erilaisa ja -värisiä asusteita. 


Kaavana on Ottobren "Against The Wind" (1/2013). Suosittu takkikaava ja kyllä vain tykkäsin minäkin. Mitoitus tuntuu hyvältä. Ei tarvitse muuten muokata, mutta pituus kannattaa tarkistaa alussa vetoketjuun sopivaksi.

Sen sain taas todeta, että vetoketju on niin paljon helpompi ommella puuvillaan, kuin joustavaan kankaaseen. Vai oliko kuu vain oikeassa asennossa sillä hetkellä. Joka tapauksessa, heti kerrasta olivat vetoketjut paikoillaan. Turhaan siis keräsin siihen pari viikkoa taistelutahtoa ;) Vetoketjun yläpäässä on tuollainen suoja, niin ei vedin hankaa inhottavasti kaulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti