17. huhtikuuta 2015

UUSIA KANKAITA JA JUSSI-HAASTE


Taas on kotiutettu kankaita. Aarrekidin pöllötrikoo osui ja upposi. Kankaamosta tarttui matkaan mustaa ja harmaata harjattua joustocollegea tarjoushinnalla. Oikealla pinossa olevat ovat Helsingin Käsityömessuilta/Lapsimessuilta ostettuja. INDIE fabricsin osastolle suuntasin ensimmäisenä ja sieltä lähti mukaan Käpysen Jänispolkkaa ja Roisketta, sekä Ikasyrin Lankakoria. Alimpana on mustavalkoista leveäraidallista jerseytä. Nyt muistinkin, että tästä puuttuu osa kankaista. Näitähän riittää!

JUSSI-HAASTE

Tällä viikolla olen osallistunut Facebookin ompeluryhmän järjestämään Jussi-haasteeseen. Haasteen ideana on ommella joka päivä uusi ompelus sisällyttäen siihen joka päivä annettu uusi elementti. Lisähaastetta tehtävään tuo se, että työhön pitää saada aina, sekä uusi elementti, että kaikki aiemmin annetut.

Olen lähtenyt siltä pohjalta, että ompelen vain tarpeeseen ja sellaisia, mitä muutenkin on ollut to do -listalla. Vielä olen pysynyt mukana matkassa. Katsotaan, kaunko taidot, aika ja ideat riittävät.

1. Resori

Pienen poikasen housupulaan. Kaavana tuttu "Straight Stripe" (Ottobre 4/2014). Vyötäröllä kuminauha. Nyöri antamassa vain lisäilmettä. Tykkään, että pienen lapsen vaatteiden tulee olla mukavat ja joustavat päällä.

2. Resori + poimutus
 
Vuoritettu lakki itselle. Ensimmäistä kertaa tein ruusukkeen ja se onnistui oikein hyvin Framilonin avulla. Tästä tuli ihan kiva, vaikka alkusuunnitelmana oli tehdä ihan jotain muuta.

3. Resori + poimutus + tasku

  Poikaselle kesäshortsit. Kangas ja resori ovat vanhasta collegepaidasta. Tasku on takana. Tässä vaiheessa kilpailua poimutukseksi kelpuutettiin myös kuminauhalla tehty poimutus.

4. Resori + poimutus + tasku + reikä

Nukke on jo pitkään odotellut lisää vaatetusta. Poimutus -elementti antaa huomattavasti lisähaastetta tehtävään, sillä se rajoittaa aika paljon, mikäli haluaa ommella pojalle. Nyt meidän poikanukke saa kuitenkin jatkossa pukeutua rimpsuhelmaiseen takkiin ;) Kaavana käytin tätä mekkokaavaa omin muokkauksin. Takki on tehty joustamattomasta puuvillasta, joten leikkasin varmuudeksi 1 cm:n saumanvaroilla, mutta ompelin paininjalan etäisyydeltä. Tuli sopiva.

5. Resori + poimutus + tasku + reikä + nauha

Lisää housuja. Tällä kertaa polvipaikoilla, sirkkarenkailla ja takataskulla. Taskusta löytyy vaadittu poimutus, joka pitää tästä lähtien tehdä aina poimutuslankoja käyttäen. Kaavana jälleen "Straight Stripe".Mahdollisesti jatkoa tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti