2. toukokuuta 2015

MAJA MATALA


Resori + poimutus + tasku + reikä + nauha + halkio, siitä se kaikki lähti. Ompeluryhmän Jussi -haasteeseen suunnittelemani lasten teltta valmistui melkein 2 viikkoa liian myöhässä aikatauluongelmien vuoksi. Tipuin kisasta, mutta sainpahan valmiiksi tämän, jo pitkään ompelulistalla odottaneen, ompeluksen. 

Teltta on mitoitettu meidän keittiönpöydän ympärille. Mustavalkoinen pystyraitakangas on Ikeasta, samoin musta kattokangas. Raitakankaan leveys on 150cm ja kahteen osaan halkaistuna juuri passeli korkeus teltan seinämiin. Hulpiot sai kätevästi hyödynnettyä alareunoihin. Kaikki muut reunat ovat huoliteltu saumurilla ja ommeltu ompelukoneella yhteen.


Yhden kulmista jätin avonaiseksi, jotta huppu on helppo heittää pöydän ympärille. Reunat huolittelin vinonauhalla ja lisäsin nauhat, joilla voi sitoa kulman kiinni.

Applikointiin käytin mintun väristä puuvillaa ja vanhaa vihertäväkuviollista tyynyliinaa. Isot kukat ompelin kiinni hunajakenno-ompeleella. Ikkunan päällä lepäävä lintunen on tikattu tiheällä siksakilla. Se ei kestä lähempää tarkastelua. Ei pitäisi kiirehtiä, kun jälkikin on sitten sen mukaista!

Telttaan voi piiloutua verhojen taakse, mutta halutessa ne saa siirrettyä myös sivuun kuminauhalenkkeihin.


Oviaukossa on nauhat, joilla voi sulkea "oven". Sisäpuolelta kulmista löytyy nauhoille vastakappaleet, joten oviaukon saa avattua myös sivuille. 

Tottakai jokaisesta talosta löytyy myös ovikello. Virkkasin pienen pallon, jonka sisään laitoin Kinderin pallon pienellä kulkusella. Pehmikkeeksi hieman vanua. Leikeissä ovikello on osoittautunut yhdeksi tärkeimmistä asioista. Sitä pitäisi olla kilistelemässä koko ajan, jotta asukas saa tulla uudestaan ja uudestaan toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Pienempi poikanen tykkää roikkua ovikellossa. Ehkä siihen pitää laittaa vielä muutama lisäommel vahvistamaan kiinnitystä.

Toisella pitkällä sivulla on postilaatikko. Mahtuisihan tuohon vielä kaikkea muutakin, kuten lisää kukkasia, perhosia ja auto, mitä suunnittelin. Äiti ei vain malttanut odottaa enää yhtään kauempaa, että saa luovuttaa majan lasten leikkeihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti