18. toukokuuta 2015

VANHASTA UUTTA


Miehen vanhat risat farkut saivat uuden elämän lasten pihahousuina. Yhden reiän takia olisi sääli heittää koko housut menemään, mutta tällä tavoin muutoin hyväkuntoiset housut pääsivät hyötykäyttöön. Yksistä housuista sai siis kahdet lasten pöksyt. Kaavana oli Ottobren Summer Sea (3/2013) muokkauksin: lisäsin keskieteen eri mallisen sauman ja lisäsin pituutta. Hoikan poikasen 104cm housuihin riitti 92cm kaava. Pienempi poikanen on vähän pyöreämpi vaippahousu, joten hänelle 86cm housut 80cm kaavalla.


Pienemmän poikasen housut ovat leikattu lahjeosista, joten ne ovat hyvin pelkistetyt. En lisännyt mitään yksityiskohtia. Isomman poikasen housuihin sen sijaan hyödynsin vanhojen farkkujen taskuja. Etupuolesta tulikin aika kivan näköinen. Takaosa herättää hieman hilpeyttä, mutta eipähän ole ihan heti puhki, vaikka liukuisi vähän enempikin mäkeä. Viisi taskua; niihin saa kerättyä paljon aarteita ulkoa!

koko 104

Miehen vanhat t-paidatkin muuttuivat pienemmiksi paidoiksi. Harmaassa on entisen paidan helma- ja hihansuukäänteet. Nopeaa ja kätevää. Raidallisessa on hyödynnetty pelkkä paitakangas. Leikkasin nimittäin heti alkuun reiän hihaan, joten siitä ei saanut enää uutta hihapalaa alkuperäisillä käänteillä. Eipä tuo mitään, sainpahan suoristettua raidat. Oletteko huomanneet, miten kieroon leikattuja kaupan (raita)paidat ovat?

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Kankaat: Pingviinitanssi ja Viljamin Panda, koko 104

Nämä eivät olleet päässeet vielä kuvattaviksi, vaikka ovatkin olleet jo käytössä useampaan otteeseen.

4 kommenttia:

 1. Vau, hienosti kierrätetty! Pihahousut pitäisi ottaa työn alle täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Farkku on kyllä hyvä materiaali pihahousuihin.

   Poista
 2. Makeet kierrätykset! Nuo taskut on niin hauskat farkuissa. Ihanan sävyistä harmaata myös t-paidoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taskuista tuli aika hulvattomat.

   Poista