26. kesäkuuta 2015

KESÄMEKOT; UUTTA JA VANHAA

Kangas: Verson Puodin Pulmu, ohut joustocollege

Viime kesänä tein itselleni ensimmäisen mekon. Vaatimattomasti kokeilin heti tehdä itse kaavan. Pieleenhän se meni. Kamala perunasäkki! Mekko jäi keskeneräisten pinoon odottelemaan korjaustoimenpiteitä ja nyt vuotta myöhemmin sain aikaiseksi tehdä uuden. Vanhasta jäi jäljelle vain helmapala. Tosin ei sekään sellaisenaan. Onneksi kangasta oli sellainen pala jäljellä, että sain leikattua kokonaan uuden yläosan. Resorista tein nyörille kujan. Nyöri lähtee vaihtoon, kun löydän sopivamman.


Mekon yläosan kopioin vanhasta topistani ja helman leikkasin omien mittojen perusteella. Mallina käytin viime kesän toista mekkoani, jonka tein heti pilalle menneen jälkeen eli mekko nro 2.Lapset äidin helmoissa. Lasten läsnäolo tekee kuvaushetkestä astetta haasteellisemman ;)

Kangas: Metsolan Highland, joustocollege

2 kommenttia:

  1. Kauniita ja niin hyvin istuvia mekkoja molemmat! Ihanat kuosit molemmissa. Lasten kanssa kuvaaminen on kyllä haastavaa :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Vielä vähän jännittää lähteä leikkaamaan kankaita omiin vaatteisiin, kun epäonnistuessa menee niin paljon kangasta hukkaan ja harmitus on maksimaalinen. Näistä tuli sen verran hyvät, että se kannustaa taas jatkamaan ja kokeilemaan enemmän.

    VastaaPoista