24. heinäkuuta 2015

AUTOPAITOJA

 Paidat, koko 104


Perheen kesälomaillessa yhdessä olen lomaillut myös ompelusta. Näillä "kesä"keleillä syksy alkaa kuitenkin hiipiä normaalia aikaisemmin mieleen. Esikoinen aloittaa syksyllä kerhon. Äiti valmistautuu siihen, kuinkas muuten, kuin ompelemalla lapselle kerhovaatteita. Tässä tällainen hauska värisuora perus trikoopaitoja. Kaavana "Autumn Forest" (Ottobre 4/2014). 

Naperonutulta löytyi kiva Volkkari jersey. Autokuosit eivät kuulu suosikkeihini, eikä niitä ole lapsetkaan kaivanneet, joten niitä ei meidän lasten vaatekaapista löydy ennestään. Tässä kuitenkin oli kiva tunnelma vanhoine autoineen ja erityisesti tuo värimaailma kolahti; vedenvihreää, kullankeltaista, harmaata...Käytin samantien koko kangaspalan, minkä olin ostanut. Pienemmän poikasen paidassa piti hihat leikata väärään suuntaan, jotta kangas riittäisi. Tämä joustaa molempiin suuntiin eli ei sillä väliä. Paitojen pääntiet vielä eri sävyllä, niin löytävät pesusta helpommin tiensä oikeisiin vaatekaappeihin. Kaveriksi trikoovuoritetut lakit. Pian niitäkin taas tarvitsee. Tupsut vielä uupuvat. Mietin, laitanko mustat vai hakisinko jostain kullankeltaista ja vedenvihreää lankaa. Olisivat ainakin helpommin tunnistettavissa.

Pienemmän paidan kaavana "On the road" (Ottobre 1/2013), koko 92. Vähän vielä kasvunvaraa.


Autoteema jatkui toisessakin paidassa, kun kokeilin ensimmäistä kertaa silitysarkkeja. Netistä hain sopivan autokuvan, jonka jäljensin paperille ja siitä silitysarkkiin. Kuva on sen verran iso ja yksinkertainen, että leikkasin sen vain saksilla. Pienempään piiperrykseen esim. kirurginveitsi voisi olla sopiva. 

Silitysarkit ovat MDP:ltä porukalla tilattuja. Yhden arkin koko on 330mm x 500mm ja valikoima laaja.

 

Käpysen Roiske jersey toi mieleen auton kuraroiskeen. Piristeeksi keltaista. Auringonkeltainen resori olisi saattanut toimia kuvan kanssa vähän paremmin, mutta ei huono tämäkään. Pääntien ja hihansuut tein tällä kertaa vähän eri tavalla. Yleensä tulee ommeltua tikkaukset kantin päälle, mutta vaihteeksi tämä toinen tyyli olikin tosi kiva.


Noshin aqua väriset kuosit ovat nyt yksi lemppareitani. Sävy menee enemmän siniseen, kuin vihreään. Alesta ostin kolmea eri aqua-kuosia ja jatkossa varmasti kotiutan näitä enemmänkin. Tämä raidallinen yksi niistä. Todella laadukkaan tuntuinen trikoo. Tämä sävy sopii hyvin meidän vaaleille poikasille.


Lopuksi vielä vauvan viltti, jonka tein lisäksi aiemmin esittelemääni vauvalahjaan. Viltti on joustofroteeta, (nurjalla valkoinen jf). Tikkasin neliöiden saumat litteiksi suoralla ompeleella. Päälli- ja taustakangas ovat ommeltu pussiin. 
Peiton koko on reilu 70 x 70.2 kommenttia:

  1. Näissä kaikissa on mielettömän ihanat sävyt ja muutenkin näyttävät hyville! Roiskekangas on ihanaa, keltainen auto sopii siihen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti näitä sävyjä löytyy myös syksyn kankaista. Okraa ainakin on tulossa, mikä on kiva juttu :)

      Poista