7. syyskuuta 2015

KIRJAINPAIDAT


Jätti-Rätin palalaarista bongattu ohut puuvillasekoiteneuloksen pala olikin riittoisa, kun siitä tuli paidat, sekä äidille että lapsille. Sopivan kevyt neulos meidän lämminverisille lapsukaisille sisävaatteeksi


Lasten paidat ovat "Beagle Boy" (Ottobre 4/2012) kaavalla. Isompi on kokoa 104 ja pienempi leikattu 98-koosta ilman saumanvaroja eli noin kokoa 92. Pisteenä iin päällä silityskalvosta leikatut kirjaimet.

Paidat ovat vielä isoja. Hihoja ainakin saa kääräistä, jos haluaa jo nyt laittaa ylle. Toivottavasti eivät veny ihan ryhdittömiksi, kun unohdin laittaa olkasaumoihin tukikangasta.Oma paitani on muokattu "Patchwork" (Ottobre 5/2012). Yön pimeinä tunteina sain päähänpiston tehdä laatikkopaidan lisäämällä väljyyttä keskietuun ja -takaan. Sepäs ei ollutkaan kovin hyvä idea, koska tottahan hartialinjakin meni liian isoksi. Enpä tiedä, mitä ajattelin. :D6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mies jäi tällä kertaa tiimin ulkopuolelle. :D

   Poista
 2. Hauskat :) kaavoituksen aivopieruja sattuu täälläkin välillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän vähemmällä mokailulla pääsisi, jos ei ompelisi pääasiassa öisin, mut tekemällä oppii :D

   Poista
 3. Ihanat paidat, kirjaimet onkin tosi hyvä idea! Onko sinulla pysyneet noi silityskalvo-jutut hyvin pesuissa? Mulla tahtoo varsinkin trikoisissa muutaman pesun jälkeen irtoilla reunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä olivat nyt toka kerta, kun käytän silitysarkkeja ja kysymyksesi myötä aloin epäilemään, että en ole tainnut sitä aiemmin tekemääni silityskuvallista autopaitaa edes pestä vielä, vaikka se on päällä käynytkin. Oon kyl kuullut vastaavista ongelmista muiltakin ja eri merkkisissä silitysarkeissakin on tietty eroja. Joku sanoi joskus, että pesun jälkeen silitti irtoilevat reunat uudelleen ja sen jälkeen pysyi jatkossakin. Toivottavasti nämä nyt kestäisi. Täytyy palata asiaan sitten, kun on pesukertoja takana :)

   Poista