9. syyskuuta 2015

TUUBIHUIVITEHTAILUA - NÄIN MINÄ NE TEENHuiveilla saa kivasti lisäilmettä asukokonaisuuteen. Itse käytän huiveja asusteena sisälläkin, en pelkästään ulkokäytössä. Vein juuri kirppikselle vanhoja huivejani. Sen jälkeen tuli tietenkin tarve uusille. Tuubihuivit ovat niin helppoja, kun ne voi vain kiepauttaa kaulaan, eikä niitä tarvitse sen enempää asetella. Eurokankaan palalaarista löytyi pari todella kivaa minun näköistä kuosia. Ei muuta, kuin koneet laulamaan!

Kankaat: Eurokangas (vasemmalla ja keskellä) sekä Vimma (oikealla)Nämä huivit ovat vanhoja kaupasta ostamiani. Malliltaan sellaisia ihan tavallisia hapsureunaisia. Harvemmin sellaisia käytän, joten nämäkin ompelin samalla tuubeiksi. Nämä ovat nyt yksinkertaisia ja sauma näkyy nurjalla. Olenpa joskus ostanut sellaisen tuubihuivin ihan kaupastakin, eli kyllä vain niinkin voi tuubihuivin tehdä. Tällä tavalla tehden, ei tarvitse paljoa aivojaan nyrjäytellä. ;)


Kivoja kuoseja, eikö?


Lapsille tein vielä samisteluhuivit yhden kankaan lopusta, sekä talvea ajatellen merinovillaiset pään yli yksinkerron pujotettavat tuubit (ohje alla).


NÄIN MINÄ NE TEEN


KAKSINKERROIN KIEPAUTETTAVA:


1.
Leikataan sopivan kokoinen pala kankaasta. Esimerkkinä on noin 77 x 152 (malli koostuu kahdesta eri kangaspalasta, koska lettikangasta ei ollut tuon enempää jäljellä). Sopivan koon valinta riippuu mm. siitä,
kuinka paksua kangas on, kuinka laskeutuvaa materiaalia ja onko huivin tarkoitus olla asusteena vai tiukasti kaulalla lämmikkeenä. 80 x 140-150  (+ saumanvarat joka reunaan) kokoisesta kangaspalasta tulee useimmiten hyvä asustehuivi.

2.
Taita kangas kaksinkerroin leveyssuunnassa niin, että oikeat puolet ovat vastakkain. Nyt toisella pitkällä reunalla on taite ja toinen pitkä reuna ommellaan yhteen. Jätä kääntöaukko! Tämän jälkeen sinulla on pitkä putki.

3.
Ota kiinni putken toisesta lyhyestä päästä eli putken suusta ja työnnä se putkesta sisään aina toiseen päähän saakka. Putki menee siis kaksinkerroin siten, että kankaiden oikeat puolet ovat edelleen vastakkain.

4.

Eli näin.

5.
Ompele toinen pää renkaana. Käännä huivi kääntöaukosta oikein päin.

6.
Ompele kääntöaukko umpeen. Valmis!YKSINKERROIN PUJOTETTAVA:


1.
Leikataan sopiva pala kankaasta. Esimerkkinä on 62 x 42 eli valmis huivi tulee olemaan noin 30cm korkea ja pääaukko tulee olemaan noin 40cm. Tästä tulee lapselle ulkokäyttöön sopiva kaulan lämmitin.

2.
Taita kangas kaksinkerroin siten, että laitat lyhyet reunat vastakkain ja kankaan oikeat puolet vastakkain.  Ompele tämä kyseinen reuna, mutta muista jättää kääntöaukko. Nyt sinulla on kangasputki.

Tämän jälkeen seuraa kaksinkerroin kiepautettavan huivin ohjeen kohtia 3, 4, 5, ja 6.

Valmis!

Esimerkkihuivi on joustavaa merinovillaa, joten kaula-aukon n.40cm on sopiva pojalleni, jonka päänympärys on noin 51cm. Menee helposti pään läpi. Voisi olla halutessa jopa kireämpi. Toisin sanoen tämän tyyppisen kaulaa suojaavan huivin kaula-aukon mitta riippuu kankaan joustavuudesta ja pään koosta. Trikoosta tehdessä mitta voisi olla muutaman sentin pienempi, kuin päänympärys.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hyvä, jos ohjeesta on hyötyä ja se on selkeä :)

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta, täytyykin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Ehdottomasti, huiveja ei ole milloinkaan liikaa ;)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Juuri tätä pyörittelin :) Onnistun kyllä tuubin kanssa, mikä on sama kangasta kokonaan, mutta vuorin kanssa meni aivot solmuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Onnistuitko jo kuitenkin? Teetkö siis tuollaisen kertaalleen pään läpi vedettävän? Jos ottaisi malliesimerkiksi tuon tekemäni, niin merinovillaa tulisikin 42 x 32 kokoinen pala ja vuorikangasta samaten. Sitten ne ommeltaisiin yhteen niistä 42 cm reunoista oikeat puolet vastakkain. Sitten sinulla on 42 x 62 kokoinen pala ja homma jatkuu samalla tavalla, kuin samasta kankaastakin tehtynä. :)

   Poista
 4. Näistä huiveista tykkään paljon, ihanat kuosit ja sävyt! Ohje on todella selkeä.

  VastaaPoista
 5. Moi! Sun blogisi on mulle uusi tuttavuus, mutta tosi hyvä sellainen. Pidän sun tyylistä! Mun blogissa olis sulle haaste jos ehdit tarttumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla :) Tervetuloa! Täytyypä kurkata haastetta ;)

   Poista
 6. Kiitos selkeästä ohjeesta! Täytyy laittaa muistiin :) Osaan kyllä periaatteessa tuubihuivin ommella, kerkiän vain aina unohtamaan ja taas etsin uudestaan ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä on hyötyä. Pääsee lunttaamaan tarvittaessa :)

   Poista
 7. Kiitos ohjeesta! Täytyy muistaa tämä kun tulee tarvetta huiville :)

  VastaaPoista