5. lokakuuta 2015

KUOSIRAKKAUTTA - KULKIJAN KANSSA


Voi mikä kangas, Terhi Söderlundin Kulkijan kanssa luomujoustocollege. Ihastuin heti, kun näin ja vielä enemmän, kun sain kankaan käsiini. Tässä on sitä samaa taikametsän tuntua, mitä lapsena omissa mielikuvitusleikeissä. Oli pakko päästä ompelemaan tätä nopeasti, niin ihanaa tämä on. Haastetta toi se, että samalla halusin saada paitojen pieniin etukappaleisiin osumaan mahdollisimman monta kivaa eläinkuvaa, mutta samalla halusin olla rikkomatta eheää kangasta. Noh, jäi kangasta onneksi vielä ihan hyvän kokoinen pala muitakin projekteja varten, tai sitten vain säilön sen kaappiini ja käyn sitä välillä ihastelemassa ja silittelemässä.

 Kangas: Verson puoti, Kulkijan kanssa


Housut ompelin jo aiemmin. Esikoinen tykkää taskullisista housuista, joten lähdin kokeilemaan uutta kaavaa, "Ultimate Casual" (Ottobre 4/2013). Omaan makuuni nämä ovat liian pussittavat hoikan lapsen päällä. Taskut ovat yllättävän isot näin pieniin housuihin. Tosin housuissa on vielä muutenkin kasvunvaraa. Tein koossa 104. Lahkeensuihin laitoin kuminauhat, vyötäröllä kuminauha sekä nyöri. Kankaana ihanan pehmoinen velour.


Myös paidan kaava oli uusi tuttavuus ja hyvä kaava olikin, "Totem Owl" (Ottobre 1/2014) Normaalisti 104cm vaatteita käyttävälle hoikalle poikaselle otin 98-koon kaavan ja normaalivartaloiselle pikkupoikaselle koon 86. Isompaan paitaan olisi voinut ehkä hieman lisätä pituutta, mutta ei paha näinkään. Kuosikankaan kaverina musta nurjalta pehmeäksi harjattu joustocollege. Näistä tuli ihan lempparit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti