10. marraskuuta 2015

RAI-, RAI-, RAI-TAA


Jälleen on todettu valokuvaamisen haasteellisuus. Asiaa ei yhtään helpota nämä pimentyneet päivät, eikä se että ottaa itse kuvia itsestään. Lisämausteeksi pari lasta pyörimään jalkoihin ja digikamera. Mitä vielä! Herääkin kysymys, miten ihmeessä te teette sen?

Tarvitsen tietenkin jalustan ja pitäisi kuvata ulkona. Voisi ajatella, että miehestäkin olisi jotain hyötyä kameran takana, mutta hän on päivät töissä. Täytyy sanoa, että ei miehen otoksia aina se päivänvalokaan pelastaisi. (Tästä kommentista saattaa tulla jotain nurinaa takaisin, mutta jätetään tämä nyt tähän, niin huomataan, milloin herra käy vaimonsa blogia seuraavaksi lukemassa ;) )


Ompelin raglanhihaisen paidan. Kaavana "Monday basic" (Ottobre 5/2013). Tämähän on kiva kaava! Aluksi vierastin ajatusta olkamuotolaskoksista, mutta eivät ne ainakaan tästä Jättiksen ohuesta puuvillaneuloksesta mitenkään silmille hyppää. Tästä tuli juuri sellainen, kuin olin ajatellutkin; rento arkivaate farkkujen kaveriksi. Etu- ja takakappaleelle lisäsin hieman väljyyttä ja hihoja kavensin.

Huomasin, että viime aikoina olen ostanut itselleni vallan raidallisia kankaita. Sitä samaa siis tarjolla tässä toisessakin paidassa, jonka tein jo kesällä, mutta on jäänyt esittelemättä. 


Kaavana "Lämmittelypaita", Suuri Käsityö (1/2015) muokkauksin. En osaa sanoa, onko tämä ihan paras kaava kuitenkaan itselleni. Voisi joku kerta tehdä toisen kokeiluversion vähän jämäkämmästä elastaanitrikoosta. Tämä on Jättiksen ohuen ohutta trikoota. Mikä muuten tuntui haasteelliselta materiaalilta ompelukoneelleni. Kokeilin erinäisiä neuloja käänteitä varten, mutta loppuen lopuksi toimivin ratkaisu oli ommella vessapaperin lävitse. Ilman sitä sain aikaiseksi ainoastaan hyppytikkejä

Peruspaita, mutta pieni juju löytyy niskasta. Ompelin niskaan pienen pitsiaplikaation, joita saa ostaa mm. Majapuulta.

 

7 kommenttia:

 1. Onpa kiva yksityiskohta tuo pitsi niskassa, tykkään kovasti! Kauhulla odotan minäkin tulevia blogikuvauksia juuri pimeyden ja valonpuutteen takia ;)

  VastaaPoista
 2. Kivat paidat! Tuli juuri sopivaan saumaan kaavoja ajatellen kun oon aikeissa tehdä peruspaitoja itselle, ekaa kertaa. Että voi se sopivan peruspaidan kaavan löytäminenkin olla joskus hankalaa, kun ei haluaisi tuhlata kangasta.. Ja joo, nykyään on niin harmaata kokoajan että päivälläkin on vaikea saada valoisia kuvia! Jalusta on kyllä hyvä, voi käyttää pidempää valotusaikaa (? :D ) ilman että kuva tärähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sepä se. Ei yhtään niin helppoa, mitä voisi alkuun kuvitella.

   Pitää käydä kattelemassa niitä jalustoja!

   Poista
 3. Raidat ovat aina muodissa. Hyvin istuvia paitoja, ihana yksityiskohta pitsistä. Jalusta ja kaukolaukaisin, niillä minä jotenkin selviän. Valovoimaisemman objektiivin sain viime vuonna, se on ihan ykkönen. Lisäsalamasta haaveilen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onhan se ainakin ajatonta. Se huono puoli niissä on, että kohdistaminen ei aina ihan meinaa onnistua. Niin kuin ei tälläkään kertaa hihoissa, mut ei anneta sen häiritä ;)

   Poista
 4. Kivan näköiset ja hyvin istuvat paidat :) Hieno yksityiskohta tuo pitsi! Olen jostain syystä minäkin alkanut katsomaan raidallisia kankaita sillä silmällä. Kohdistaminen vain kauhistuttaa jo etukäteen :)

  VastaaPoista