22. marraskuuta 2015

SYDÄMELLISTÄ JOULUNODOTUSTATonttusatu,
joululatu alkaa jostakin.
Tonttusuku, tuhatluku yllään joulun punapuku,
hiihtää suksin suihkavin.
Tonttusalon joka talon,
ikkunassa jouluvalon,
nähdä voivat tontut oivat,
oven taakse lahjat toivat.
Tonttusatu joululatu alkaa jostakin.
Tonttusuku tuhatluku yllään joulun punapuku,
hiihtää joulun riemuihin!


Jouluun on enää reilu kuukausi aikaa. Sehän menee nopeammin, kuin ehtii huomatakaan. Joulua ennen juhlistamme vielä meidän pientä synttärisankaria. Touhua ja tohinaa siis riittää.

Aiemmin tällä viikolla laitoin kotiin jo hieman joulukoristeita. Ajattelin, jos saisin sitä kautta itselleni joulumieltä. Jostain syystä en ole tänä vuonna aloittanut perinteistä joulutouhkotustani lokakuussa. Meillä on kuunneltu joululauluja, askarreltu joulukortteja ja -koristeita, juotu glögiä, luettu jouluaiheisia kirjoja, kirjoitettu joulupukille sekä leikitty ja juteltu joulusta. Ensimmäiset lumihiutaleetkin löysivät eilen meidän pihamaalle. Oma mieli ei siitä huolimatta ole virittäytynyt joulun tunnelmaan. Pääasia, että lasten on, ja onhan se! Sitä intoa on kiva seurata vierestä. Omien lasten myötä joulukin on saanut entistä suuremman merkityksen. Lapset tekevät joulun.


Lasten viime vuoden tonttulakit mahtuivat just ja just päähän. Olen tehnyt taitteelta leikatut velouriset tupsuversiot. Resorireunan sauma oli pakko ommella uudestaan, sillä se oli reikiintynyt. Joidenkin velourien kanssa tuota ongelmaa on. Nyt ompelin sauman microneulalla ja toivon, että se on se vastaus kaikkiin näihin ongelmallisempiin reikiintyviin kankaisiin. Pitää nyt joka tapauksessa ommella lapsille uudet lakit, niin ei pienten tonttusten päätä kiristä.

Paitojen kaavana "Totem Owl" (Ottobre 1/2014). Pidensin tällä kertaa helmaa parilla sentillä. Kuosina Majapuun ruosteenpunertava Suurella sydämellä luomujoustocollege. Jossain kohtaa kotiutin paljon sydänkankaita, mutta nyt tuntuu, että meidän poikaset ovat niistä kasvaneet ohitse. En kuitenkaan malttanut näistäkään sydämistä luopua. Vaikka meillä ei varsinaisesti harrasteta kausivaatteita sisäpukeutumisessa, niin kangas alkoi enemmän ja enemmän näyttämään jouluiselta ja niinpä siitä tuli harmaaseen yhdistettynä lapsille joulupaidat. Tulihan näistä herttaiset. Kirjaimellisesti.


(Fontit elävät omaa elämäänsä. Pahoittelut, jos 1. ja 2. kappale ovat vaikeasti luettavissa. Yritän korjata asiaa.)6 kommenttia:

  1. Suloiset tontut, ihanat hatut ja paidat! Lasten kanssa joulun odotus saa ihan uudenlaisen merkityksen. Se ilo ja jännitys on niin hellyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä. Monta kertaa päivässä puheissa ja hauskoja ajatuksia ja kysymyksiä siihen liittyen. Pienempi poikanen ei taida viime joulusta muistaa mitään, mutta isompi on viime jouluakin muistellut.

      Poista