18. joulukuuta 2015

JOULULAHJOJA, OSA II : HEPPATYTÖLLEJoulupukin apulainen on saanut jotain valmiiksikin. 7-vuotiaalle heppahullulle kummitytölleni ompelin aiheeseen sopivan tunikan. Kenties pienempi mahdollisuus epäonnistua lahjassa, kun se sisältää jotain hevosaiheista.

Netistä valitsin sopivan hevoskuvan ja jäljensin sen MDP:n silitysarkkiin. Kokemukseni mukaan MDP:n silitysarkit pysyvät hyvin kiinni pesuista huolimatta. Lasten vaatteet pesen vieläpä 60 asteessa.

Millä te jäljennätte kuvat arkille? Näissä arkeissa on niin liukas tausta, että ajattelin tällä kertaa kokeilla kuulakärkikynää, joka osoittautui huonoksi valinnaksi, sillä kuulakärkikynä tuli silittämisen jälkeen näkyviin muutamasta kohdasta kuvan reunassa.

Koko 134

Istuvuus on arvoitus. Lähdin leventämään helmaa summan mutikassa. Toivottavasti osuu oikeaan kohtaan ja on muutenkin sopivan pituinen. Yläosaan otin kaavaa aiemmin tekemästäni mekosta. Kankaana puuvillatrikoo. Puuvillatrikoosta tulee helposti yöpaitafiilis, mutta kyllä tämä varmasti menee päivävaatteena muiden vaatteiden ja asusteiden kanssa. Kokonaisuus ratkaisee!

Toisena pakettiin menee pinkki virkattu valopallo (linkki ohjeeseen edellisessä postauksessa). Nämä sopivat mielestäni vallan mainiosti myös pikkuprinsessojen huoneen sisustukseen.


Huomasitteko jo, mikä tunikan niskassa pilkistää? -Oma ompelumerkki! Näitä olen odottanut. Nyt niitä löytyy vaivaiset 1000 kpl :D Ei muuta kuin ompelukone laulamaan.2 kommenttia:

  1. Siellä on varmasti onnellinen hevostyttö, kun saa tämän tunikan! Upea hevonen. Minä olen aika vähän tehnyt noilla silitysarkeilla, mutta yleensä lyijykynällä tai mustekynällä. Pyrin vaan sitten leikkamaan kuvion siten, että kynän jälki leikkautuu samalla pois. Virkattu valopallo on vaan niin kaunis. Omat ompelumerkkisi näyttävät tosi hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) toivottavasti tykkää. Ei taida vielä kauheasti nirsoilla vaatteiden kanssa. Mun pitää vielä tehdä kuulakärkikynän poisto-operaatio (lakalla pitäis onnistua). Onneksi ei oo reunoissa kauttaaltaan :/

    VastaaPoista