19. joulukuuta 2015

JOULULAHJOJA OSA III : PIENELLE TYTTÖSELLE


Kaverin vauvalle ompelin joululahjaksi mekkobodyn ja siihen kaveriksi nepparihuivin ja leggarit. Kuosina Paapiin hellyttävä Marjanallet. Tiedän, että kangas on kaverin yksi lemppareista.

Tästä tuli aikas söpö setti!

Koko 74/80

Mekkobodyn kaavana käytin Ottobre 1/2006 trikoobodya. Olen käyttänyt ennenkin samaa kaavaa ja todennut, että käytössä olevasta koosta yhtä pienempi koko ja selkäosaa pidentämällä saa hyvän bodyn normaalivartaloiselle lapselle. Helman leikkasin vapaalla kädellä. Piiloon jäävänä bodyn alaosana käytin meidän lapsilta jäänyttä siistiä vanhaa bodya. Vanhoista bodyista saa vähemmällä vaivalla kaikkea uutta ja hienoa, sekä säästää työvaiheissa.

Leggarit ovat "Playful Kitty" (Ottobre 4/2014). Näissäkin pari kokoa pienempi kaava käytössä, niin tulee enemmän perinteisiä leggareita muistuttavat.


Huiviin kaava täällä. Huivin ja leggareiden kangas Koot.fi elastaanitrikoo.


8 kommenttia:

 1. Niin suloinen setti! Voit postittaa myös meille ;) Loistoidea tuo vanhan bodyn alaosan hyödyntäminen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästäkin bodysta jäi hyvä yläosa vielä kaappiin odottamaan mekoksi muuttumista.

   Poista
 2. Ihana setti!! Ja tosi hyvä munkin mielestä tuo vanhojen bodyjen kierrätysidea. Vaan voi, kelle ompelisin niistä? :D Kaiholla katselen tällaisia ihania mekkobodyja ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä. Oma pieni tytär olis kiva ihan vaikka pelkässä ompelumielessä, että voisi tehdä tällaisia eri lailla suloisia vaatteita mitä pikkupojille. :D

   Poista
 3. Mahdottoman suloinen setti pienelle ❤ ! Olisipa kiva ommella jotain tytöillekin välillä, meillä kun lähipiirissäkin on vain poikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä tuli niin söpö, että teki mieli laittaa omaan kaappiin jemmaan ;) Kivaa vaihtelua tehdä välillä vaaleanpunaista ja mekkoa.

   Poista
 4. Ihana setti ja utuiset, puuteriset sävyt ovat niin kauniit. Onnea on ompeleva ystävä!

  VastaaPoista