7. maaliskuuta 2016

PIILOTASKUPAIDAT


Joko saa suunnitella kesää? Minä vaihdoin kesä-moodiin kesken kevätlakkien ompelun. Samalla tuli taas sellainen tietynlainen uudistumisen tarve. Leikkelin kankaita pois kaapista ja loin tarpeita uusille kankaille. Nettikaupat pursuavat jälleen ihanista uutuuksista. Niistä olen jokusen kotiutettavan bongannut. Suurin tarve on kuitenkin yksivärisille kankaille. Miten musta trikookin on taas loppu? Lisäksi odotan pääseväni kivijalkaliikkeeseen penkomaan ja tekemään löytöjä. Samalla päässäni soi mantra: "Tarve vai halu?".

Ommellaan nyt ensin näistä oman kaapin aarteista. Siitäkin tulee hyvä mieli, kun näkee kangaspinon pienenevän ja uusien ompelusten valmistuvan.


Nämä piilotaskulliset puuvillatrikoiset t-paidat ovat Noshin Flaméa. Kankaan rosoinen kuviointi tuo kivaa eloa kankaaseen. Käytin paitoihin kaikkia minulta löytyviä värisävyjä eli harmaata, vaniljaa ja aquaa. Aika seesteinen väriyhdistelmä.Idean taskuihin nappasin ompeluryhmästä, missä oli inspiroiduttu Noshin taskullisesta tunikasta. Alkuperäisessä tunikassa taskut jäävät avoimiksi. Näissä t-paidoissa ne ovat tasaiset ja piiloutuvat hyvin raitoihin.

Toisena yksityiskohtana hihojen käänteet, jotka ompelin kiinni omille paikoilleen.

VINKKI: Ompele puuvillatrikoota microtex-neuloilla.

 Koko 98 ja 104
 
Kaavoina Ottobren "Autumn Forest" (4/2014) ja "On The Road" (1/2013). Molemmat aika kapeita malliltaan. Pienemmälle poikaselle alan jatkossa tekemään 98-kokoa.

6 kommenttia:

 1. Raikkaan väriset ja sopivan "poikamaiset"! :) valetasku tuo jotain kivaa pikkujuttua paitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään, että on sellainen ihanan rauhoittava väriyhdistelmä. Selkeää ja yksinkertaista pienellä jipolla.

   Poista
 2. Väriyhdistelmä on todella kaunis ja raikas, juuri näitä samoja sävyjä suosin poikani vaatteissa:) Mainiot kesäpaidat! Flame tosiaan on ihan huippu materiaali! Sitä on kiva ommella ja kankaassa on niin kaunis pinta.

  VastaaPoista
 3. Onpas siinä kivat paidat! Noista väreistä tykkään minäkin, poika vaan ei :D. Mustaa ja tummansinistä hän haluaa, blääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikkaasta mustasta ja tummansinisestä :D Meillä ei vielä lapset esitä vastalauseita. Täytyy ottaa ilo irti siitä. Tykkäisin vallan käyttää vaaleita sävyjä, mutta eipä ne kovin toimivia ole varsinkaan missään kesän hiekkaleikeissä.

   Poista