3. huhtikuuta 2016

TASKUHOUSUT JA KEVÄTASUSTEITAJumi. Jumi. Jumi. Tiedättekö, kun illalla istahtaa sohvalle ja siihen vain jämähtää kiinni? Päivällä olisi kiva ommella rauhassa, ilman keskeytyksiä ja häirintää, mutta lapset. Päässä pyörii kovasti ompelusuunnitelmia, mutta koneiden ääreen on vaikea mennä. Ei jaksa, ei huvita ja mielummin makaa sohvalla suunnittelemassa, mitä ompelisi, jos ompelisi. Liikenevä aika pitäisi nyt muutenkin käyttää muuhun, kuin ompeluun. Entä se, kun haluaisi tilata paljon kangasta "tarpeeseen" ja tarpeeseen, mutta ei juuri nyt pysty. Plaah. Onneksi kangaskaapistakin löytyy kivoja kankaita, jotka edelleen inspiroivat. Vielä kun se joku alkaisi ommella niistä. To do-lista on niin pitkä, että melkein ahdistaa: "Eikö tää lyhene ikinä?" - Ei tietenkään, kun koko ajan tulee mieleen kaikenlaista uutta, mitä tarvitsee ja mitä haluaa tehdä.


Parin viikon aikana olen raahannut itseni puoliväkisin koneiden eteen. Jotain sentään sain valmiiksi asti. Aiemmin olen ommellut näitä Ottobren "Summer Sea" -housuja (3/2013) vauvoille. Olin vallan unohtanut kyseisen kaavan.Otin 98-kokoiselle poikaselle 92-koon kaavan ja lisäsin siihen kunnolla lahkeenpituutta + taskut.
Asusteet ovat Jättiksen trikoosta. Samalla tein muutaman muunkin pipon ja tuubihuivin. Tuubihuivin ohjeen löydät täältä.

muoks. Näissä tuubihuiveissa ympärys on 100cm ja korkeus 21 cm. Menee niin 2- kuin 4-vuotiaallekin.
7 kommenttia:

 1. Hienoja ausuteita! Mitkä mitat sulla on tuossa lapsen tuubihuivissa? T: nimimerkki kaksi epäkelpoa huivia jo ommeltu ja kohta koko pandakangas tuhottu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noissa on ympärys 100cm ja korkeus 21cm. Sama huivi sopii mun mielestä sekä meidän 2-v että 4-vuotiaalle. Sovitin 4-v sitä myös hupparin kanssa (jc+trikoovuori), niin että huppu jäi sinne väliin ja oli aika sopiva senkin kanssa.

   Poista
  2. Kiitos! Minäpä kokeilen seuraavaksi näilä mitoilla :)

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalle kokonaisuudelle! To do listalla on kummallinen taipumus pidentyä, yhden kun saa tehtyä on tilalla kymmenen uutta :D.

  VastaaPoista