29. toukokuuta 2016

OLIPA KERRAN FARKUT


Olen joskus teini-ikäisenä ostanut alesta farkut, jotka eivät ole olleet päällä ensimmäistäkään kertaa. Syynä aivan ekstraleveät lahkeet. Kirppiskassista kaivoin nämä esiin ja päätin käyttää hyödyksi. Miksi myydä niitä pilkkahinnalla eteenpäin, kun niissä on hyväkuntoista farkkua ompeluihin.


Leikkasin lahkeet lyhyiksi ja ompelin reunaan kierrätyskeskuksesta löytynyttä virkattua pitsiä. En tiedä, osaanko näin lyhyillä lahkeilla kulkea ihmisten ilmoilla laisinkaan, mutta on siinä nyt astetta romanttisemmat kesäshortsit omaan pihaan. Housujen kaveriksi ompelin hihattoman paidan, johon leikkasin silityskalvosta höyhenkuvion. Paidassa on käytetty itse piirtämääni toppikaavaa. Materiaalina miehen vanha t-paita, josta hyödynsin helmakäänteen sellaisenaan.


Jäljelle jääneistä lahkeista leikkasin lapsille kesälätsät. Kaavana käytin viime vuonna jo tutuksi tullutta Nappikauppa Punahilkan lippalakki-kaavaa. Viime vuonna pienensin kaavaa meidän lapsille sopivaksi. Nyt otin vanhat kaavat kaapista ja leikkasin vahingossa alkuperäisen kaavan mukaan, joka on kokoa 54. Ei mielestäni mikään mahdoton koko meidän isommalle poikaselle, vaikka pää onkin n. 51cm. Toki kuminauhalla sai kiristää vähän enemmän. Pienemmän poikasen lakki jäi tästä syystä keskeneräisten kasaan. Pitää vielä mallailla, onko se aivan mahdoton tattihattu :D

6 kommenttia: