14. kesäkuuta 2016

KUINKA MONTA PAITAA LAPSI TARVITSEE?

 Kankaat: Aarrekidin Owls sekä Käpysen Roiske

Olen ommellut pienemmän poikasen kesäpaitoja; 6 uutta ja kokonaisuudessaan 9 itsetehtyä. Näiden lisäksi löytyy pari kaupasta ostettua. Eiköhän me näillä pärjätä tämä kesä.

Kuinka monta paitaa teillä on käytössä? Kuinka monta on riittävästi?

  Kangas: Menagerie Onyx, Sarah Watson

Kangas: Penguins, Andrea Lauren 


Haluaisin enemmän tehdä yhteneväisiä värikokonaisuuksia lasten vaatteisiin. Sellaisia, että kaikki olisivat helposti yhdisteltävissä keskenään. Pääsääntöisesti meidän vaatteet varmaan ovatkin, kun vaatteista löytyy paljon perus harmaata, mustaa ja valkoista, joiden voisi sanoa sopivan kaikkien muiden värien kanssa. Nyt näiden perusvärien rinnalle on hiipinyt tummansininen ja aqua. Jossain kohtaa minulla oli vaihe, että välttelin vallan sinistä. Se oli kapinointia sitä kohtaan, että pojat puetaan siniseen ja tytöt vaaleanpunaiseen. :D Tiedättehän, kun menee tiettyihin lastenvaateliikkeisiin ja vaatteiden jaottelu oikein hyppää silmille. 

Kankaat:Majapuun Bears; Annika Nykänen sekä raitatrikoo
 
Monet poikien äidit puhuvat, ettei pojille löydy samalla tavalla suloisia vaatteita, kuin tytöille. Poikien vaatteet ovat monesti synkkiä, tylsiä ja kuosit hirviöitä ja kaikenmaailman örkkejä. Riippuu toki, minkä kaupan valikoimaa tarkastelee. Tätäkin vastaan kapinoin pari vuotta sitten ostamalla meidän pojille paljon keltaista ja mm. sydänkuoseja. 

Nyt olen taas tykästynyt siihen hillittyyn ja värittömämpään tyyliin, mikä on aina tuntunut enemmän omalta jutulta, eikä siihen kyllästy. Ompelevalla on kuitenkin se onni, että ihania kuoseja tulee jatkuvalla syötöllä nettikauppoihin. Ei tarvitse olla riemunkirjavaa ollakseen suloista. Annika Nykäsen suunnittelema Bears-kuosi on siitä hyvänä esimerkkinä.

Tuntuu muuten aika hyvältä, kun katsoo lasten vaatekaappiin ja saa sanoa, että on itse tehnyt suurimman osan vaatteista! :)

Kaikissa kaavana "On the road" (Ottobre 1/2013), koko 98.
 

14 kommenttia:

 1. Hurjan nätti rivi paitoja! Ihailen tuota yhteneväistä tyyliäsi, oma sekameteli ärsyttää välillä :) Ja oih mikä puutapetti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina <3 Puu on äitini piirtämä ja maalaama :)

   Poista
 2. Niin ihana rivistö, tekispä joku meillekin samanlaisen! :D Kankaat on kaikki tosi kauniita. Riippuu niin iästä, mutta tuntuu että meillä tarvitaan teeppareita paaaaaljon kun pojat sotkee ja menee rikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä ei rikki mene, mutta sotkua kyllä tulee. Pihapaidat pidän erikseen, niin ei ole kaikki paidat heti sotkussa. Nämä on niin ihania kankaita <3

   Poista
 3. Reppaita teeppareita ihana rivistö! Sehän johtuu ihan siitä kuinka usein pyykkikone pyörii ;) , mutta meillä niitä ainakin tarvitaan paljon näin kesäaikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Parempi olla useampi, niin ei tarvitse koko ajan olla pesemässä pyykkiä. Luulen, että me pärjätään näillä. Esikoisen kaapista voi lainata, jos on tarve :P

   Poista
 4. Apua, kuinka ihana blogi sinulla on - jäin koukkuun :) Itse en ole ehtinyt juuri ompelemaan, vaikka pää on täynnä ideoita ja kaappi ursuaa ihania kankaita :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa <3 Tähän harrastukseen saisi kulumaan paljon aikaa, jos ylimääräistä aikaa olisi. Ei todella pysty ompelemaan kaikkia niitä suunnitelmia mitä mielessään kehittelee :/ Mutta välillä jotain pientä ja niistäkin tulee aina hyvä mieli :)

   Poista
 5. Minä tykkään näistä sun väri- ja kuosivalinnoista! Tosi kivoja paitoja. Meillä pojan omat toiveet rajoittaa tosi paljon kuosien valintaa, kaikkea ei kelpuuteta ja ns. inhokit jää kokonaan pitämättä. Pakko antaa pojan itse valita kankaat. Meillä on järkyttävän paljon paitoja, en ole edes laskenut montako. T-paitoja meillä poika käyttää kotona sisällä kesät talvet. Tosin meillä joutuu ahkerasti pesemäänkin vaatteita, kun pojan ihon huonon kunnon vuoksi on pakko vaihtaa parikin kertaa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi meillä ei ole vielä tullut kovin vahvoja mielipiteitä vaatteista, niin mennään äidin maku edellä :D

   Poista
 6. Komea rivistö t-paitoja! Kauniita hillittyjä kuoseja ja värejä, hieno yhteneväinen linja. Reippaita ja suloisia teeppareita:) Meidän 2,5v poika on varsinainen sotkija, joten paitoja tarvitaan todellakin monta. Joka päivä ei jaksa/ehdi pyykkiä pestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä tämä pienempi poikanen on isoveljeään siistimpi :D Sotkua tulee kuitenkin, mut suurimmat sotkut tulee pihaleikeissä. Meillä on sisä- ja pihavaatteet aina erikseen ja likaista pihapaitaa ei vaihdeta joka kerran jälkeen, kun se on kuitenkin heti uudestaan likaisena.

   Poista
 7. Meillä on n. 3 t-paitaa. Hätävarana, jos kaikki ovat pesussa yhtäaikaa, niin käytetään viime kesäisiä vähän helmasta lyhkäisiä t-paitoja. Tunnistan myös ittesi noista sanoista, että kapinoin sitä vastaan, että pojalle sinistä ja tytölle punaista, kun kerran maailmassa riittaa värejä. Enkä juurikaan ole noista väreistä ommellut. Mahtava rivi t-paitoa ja vielä yhteensopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi nuo ihanat kuosit edes vähän pelastavat tätä omaa värirajoitteisuuttani.

   Poista