10. heinäkuuta 2016

JUHLAHUMUA


Tänä viikonloppuna on juhlittu kesän ensimmäisiä häitä. Vaikka aurinko ei paistanutkaan, niin tunnelma oli aurinkoisen iloinen ja onnen täyteinen. Ihana morsiuspari sai toisensa ja me pääsimme miehen kanssa kahdestaan, ilman lapsia, todistamaan tätä kaunista hetkeä sekä nauttimaan yhteisestä ajasta.

Kesä on taas saanut minut poikkeamaan omasta mustavalkoisesta linjastani ja pukeuduin hääjuhlaan punaiseen mekkon. Enkä ihan mihin tahansa mekkoon, vaan ensimmäiseen itse tekemääni mekkoon, joka on ommeltu joustamattomasta kankaasta kera muotolaskosten. Jännittävää. Toki koko urakka lähti käyntiin lakanaversiosta, jota muokkasin ja muokkasin ja muokkasin, kunnes alkuperäisestä yläosakaavasta ei ollut mitään jäljellä. Sivusaumat taisi jäädä ;)

Lähdin muokkaamaan Suuren Käsityön (4/2012) kukkamekon kaavaa.


Helman idea tuli vanhasta ostomekostani, jossa on tulppaanimainen muoto, mutta loppuen lopuksi lisäilin siihenkin vielä omia näkemyksiäni; takapuolelle lisäsin vekit tuomaan muotoa ja etupuolelle tuli kuuden vekin sijaan neljä.

Kaikesta huolimatta yläosan kaavasta ei tullut täydellistä ja aion sitä muokata jatkossa lisää, mutta tällä kertaa se kaipaa enää vain pienempää hienosäätöä.

Mukava projekti kaiken kaikkiaan ja lopputulos kuitenkin palkitseva. Tätä tehdessä aloin toden teolla kaipaamaan sovitusnukkea! Oli se sen verran haastavaa sovitella itsensä päälle ja tehdä muokkauksia samalla.
Koko mekko on vuoritettu. Takana piilovetoketju.


Kankaana Jätti-Rätin pakalta ostettu viskoosi-polyesteri (?). Tuntuu äkkiseltään käteen puuvillalta. Mukavan laskeutuvaa, vähän läpikuultavaa, ei tönkköä eikä kovin rypistyvää. Värin perässä kuljin pitkin myymälää ja tämä materiaali osoittautui oivaksi vaatetarkoitukseen. Kangasta mallaillessa totesin pukeutuvani pöytäliinaan. Pinnasta löytyy pientä struktuuria.


Mekkoon yhteensopiva laukku on oma luomus; vuoritettu, vuorissa jämäkämpää tukikangasta, kuin päällikankaassa, piilovetoketju ja kokoa noin 14 x 25 cm.

Koko mekko ja laukku tulivat kustantamaan ehkä 20€. Ei paha :D


12 kommenttia:

 1. Oi kuinka kaunis, hienoa työtä olet tehnyt! Sopii siulle tosi nätisti ja laukkukin on tosi nätti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina :) Eiköhän tästä vielä oikein hyvä tule, kun saan pienet muokkaukset tehtyä.

   Poista
 2. Upeesti istuvan mekon oot tehnyt, ei uskois että on eka! Laukkukin on todella hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina :) Hieman, kun muokkaan istuvuutta, niin tulee varmasti just hyvä! Ekaksi tällaiseksi mekoksi aika onnistunut tosiaan. Tuon yläosan, kun saan kuntoon, niin sen kanssahan saan vaikka mitä ihania mekkoja tehtyä eri variaatioin. :)

   Poista
 3. Ei ollenkaan pahan hintainen. JA todella istuva ja kaikinpuolin sopiva mekko. Millään en jaksanut selata niin alas, että olisin mahdollisesti löytänyt blogisi syntytarinan, jäin nimittäin miettimään mistä blogisi nimi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Eikö ollutkin edullinen asukokonaisuus :D Blogin syntytarinaa et olisi löytänytkään. Blogin nimi liittyy minuun hyvinkin henkilökohtaisesti. Pidän sen arvoituksena ;)

   Poista
 4. Todella kaunis mekko ja laukku :) Olet onnistunut näitä ommellessa! Mulla on odottamassa sama projekti eli mekkokaavan muokkaus joustamattomalle kankaalle… sujuvasti olen onnistunut lykkäämään sitä… ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi se aloittaminen onkin niin vaikeaa :D Mutta juu, harvemmin tällaisen ompelu taitaa mennä kerrasta putkeen, joten pieni taistelutahdon kerääminen on ihan hyvästä ;)Niin ja kiitos <3

   Poista
 5. Wau! Olet sinä kyllä taitava! Upean tyylikäs mekko ja hatunnosto kaikille tekemillesi kaavamuokkauksille ja sinnikkyydellesi! Ja kyllä on siistiä jälkeä:) Tuosta on hyvä jatkaa, ei muuta kuin kuosittelemaan uusia mekkoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Huh, aikamoinen projekti oli verrattuna lapsen trikoopaidan ompeluun :D Olen aika ylpeä, että tuli kuitenkin tehtyä! Ompeluaikaa on sen verran rajallisesti, että tällaista isompaa projektia, missä on kaikenlaista uuden opettelua, tulee lykättyä aina vain eteenpäin. Lopputulos onnistumisen kokemuksineen on kuitenkin hyvin palkitseva :)

   Poista
 6. Upea ja todella tyylikäs asu sekä laukku! Wau! Itselle ompelu on varsinkin niistä joustamattomista aika haastavaa, juuri noiden sovitusmuokkausten takia :). Sinnikkyytesi on kyllä palkittu, mekko on niin istuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sepä se... Sovitusnukke olisi todella bueno!

   Poista