15. elokuuta 2016

YKSINKERTAISTAKIN YKSINKERTAISEMPI


Kävin vaatekaupoilla ja jäin Espritin liikkeessä sovittelemaan neuletta. Neule oli tehty niin yksinkertaisella tavalla, että jälleen minussa heräsi se pieni ompelija ja päätin ostamisen sijaan tehdä samanlaisen neuleen itse.

Minulla ei ollut mittanauhaa mukanani, joten otin neuleesta silmämääräiset mitat. Tämä vastaa suurin piirtein S-kokoa. Espritin neuleesta poiketen omassani on saumat kummassakin sivussa. Alkuperäisessä versiossa sauma tulee keskelle neuletta eli niskasta alaspäin. Ompelemassani neuleessa sivusaumat piiloutuvat aika hyvin kuvion joukkoon, mutta yksivärisessä keskisauma on huomaamattomampi vaihtoehto. Kädentiet sekä avonainen reuna ovat saumuroitu ja käänne tikattu suoralla ompeleella.


Framilon-rypytys tulee kankaan avonaiseen päähän toiselle reunalle ja keskelle. Päälle puettaessa se sijoittuu niskaan.

Kuvioneulos: Jätti-Rätti

Olen aika laiskasti kirjoitellut blogiin. Kaikkea lähiaikoina ompelemaani ei löydy blogin puolelta, mutta jos ompelukseni kiinnostavat, niin tervetuloa seuraamaan Instagram-tiliäni
:) 

5 kommenttia:

 1. Sievä! Samanlaisissa puuhissa olen ollut minäkin, tarvitsin häihin boleron ja kehittelin sen juuri samantyyppisellä ratkaisulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä kans totesin, että tämän tyyppisestä saa tehtyä hyvin juhlaan sopivan. Vähän niin kuin huivin ja boleron välimuoto!

   Poista
 2. Tosi kaunis! Huippulöytö tuo kangaskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Ostin kankaan alunperin äitiäni varten, mutta aloin itsekin tykästyä tähän. Tässä neuletakissa tulee kuosi kunnolla oikeuksiinsa. Samasta kankaasta tein myös asusteita, niin niihin laitoin kankaan pehmeämmän puolen ulospäin. Kiva kangas käyttää kumminkin päin :)

   Poista
 3. Kaunis neule! Tuollaiset simppelit ompelukset ovat yleensä niitä, joita tulee käytettyä itselläni eniten. Jokin kiva kuosi/kangas ja yksinkertainen malli, niin menee takuuvarmasti päälle :).

  VastaaPoista